Privacy beleid De Luie Boeddhist

jouw gegevens zijn bij ons veilig

Gebruik persoonsgegevens door De Luie Boeddhist (vh Zanzen Instituut)

Je bezoekt mijn website www.deluieboeddhist.nl, omdat je op zoek bent naar informatie, spirituele ontwikkeling en/of inspiratie. Daarbij laat je online sporen na. Als je een gratis product aanvraagt of als je klant bij mij wordt, laat je ook persoonlijke gegevens achter. Daarom wil ik je bewust informeren en zorgvuldig met je persoonlijke gegevens omgaan. Een tip: Google is de grootmeester in het verzamelen van privacy-gegevens. Wil je dat niet, gebruik dan Firefox als browser of gebruik Google incognito. Die is veel veiliger.


Als ondernemer ben ik verplicht om je te informeren over de omgang met deze gegevens. Dat alles heb ik vastgelegd in deze Privacyverklaring.
Door mijn website te bezoeken, ga je akkoord met deze Privacyverklaring en de gebruikersvoorwaarden die van toepassing zijn op mijn website. Ook wanneer je offline gegevens met mij deelt, ga je akkoord met deze Privacyverklaring.


Verzameling van persoonsgegevens 

Voor het versturen van de Dharma Dreams, voor het versturen van gratis weggevers en voor het maken en versturen van online programma’s/cursussen en e-boeken verzamel ik enkele persoonsgegevens.

Dat betreft je naam, je e-mailadres en het programma waarvoor je je aangemeld hebt.
Deze gegevens worden opgeslagen in het databestand van het mailingprogramma Mailchimp. Deze gegevens worden opgeslagen en bewaard, totdat jij je afmeldt of vraagt om de gegevens te wissen. Ik neem alleen gegevens op die jij zelf aanlevert en waarvoor jij toestemming hebt gegeven.

Het aanvragen en/of downloaden van een gratis weggever beschouw ik als expliciete toestemming om op mijn mailinglijst te komen voor de verzending van de Dharma Dreams Je ontvangt bij iedere mail een link om je gemakkelijk van de lijst af te melden.

Als je gebruik maakt van mijn betaalde cursussen/diensten en/of producten verzamel ik factuurgegevens (naam, bedrijfsnaam, adresgegevens, rekeningnummer, telefoonnummer, eventueel btw-nummer). Deze gegevens heb ik nodig om contact met je op te nemen voor het maken van een afspraak en om de levering van je aankoop in orde te maken.

Deze gegevens worden opgeslagen en bewaard in het boekhoudprogramma King, totdat jij je afmeldt of vraagt om de gegevens te wissen.
Als je bedrijf buiten Nederland gevestigd is, vraag ik je BTW-nummer zodat ik de BTW kan verleggen.
Ik gebruik geen marketingcookies bij het bezoek van mijn website. Ik gebruik wel functionele- en analytics-cookies, waarbij bezoekers anoniem blijven.


Waarom ik gegevens nodig heb

Ik verwerk jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw aankoop en betaling;
  • Verzending van de Dharma Dreams (e-nieuwsbrief) en andere mails;
  • Om producten en diensten bij je af te leveren.
  • Om een afspraak met je te maken, bijvoorbeeld voor Coaching.

Wat gebeurt er niet met je gegevens?

Je gegevens worden niet gebruikt om uitgebreide/persoonlijke bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (dat wil zeggen, door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens).


Delen met anderen

Ik verkoop jouw gegevens niet aan derden. Ik deel gegevens met enkele derde partijen, maar uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang, zoals redelijke bedrijfsuitoefening. Het gaat om deze partijen:

  • De Belastingdienst, bij een eventuele controle van mijn boekhouding;
  • Thrive Themes en Wordpress om je als gebruiker te registreren;
  • WPX hosting, die mijn website host en mijn e-mail beheert;
  • Mailchimp, die mijn mailingprogramma’s beheert;
  • Woocommerce en Stripe, waarmee ik mijn facturen verstuur en voor de betaling en afhandeling van mijn online producten.

Deze partijen hanteren voor het gebruik van jouw informatie hun eigen gebruikersvoorwaarden en Privacyverklaring. Vanzelfsprekend doe ik er alles aan om te zorgen dat deze partijen vertrouwelijk en veilig met jouw gegevens omgaan.


Affiliates

Op mijn website plaats ik links naar externe websites van samenwerkingspartners en affiliates als ik denk dat die informatie waardevol voor je is. Op mijn website kunnen bijvoorbeeld links staan naar de producten van JC Herman, KenKon en Adhara Yoga. Ik heb geen controle over hoe deze derden omgaan met de privacywetgeving. Ik raad je aan de Privacyverklaring en Gebruikersvoorwaarden van deze derden te lezen als je deze sites bezoekt.


Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld, tenzij ik op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moet bewaren. Zo ben ik net zoals iedere andere ondernemer wettelijk verplicht mijn administratie, en dus ook facturen met adresgegevens, 7 jaar te bewaren (fiscale bewaarplicht). Buiten die verplichting bewaar ik cookies tussen 30 dagen en een jaar. Je naam en emailadres zolang je niet afmeldt.


Beveiliging

Ik neem de bescherming van jouw gegevens serieus en neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

De e-mail van mijn bedrijf wordt gehost door Mailchimp. Als jij contact opneemt via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Mailchimp. Vanzelfsprekend zijn die servers goed beveiligd.


De website van mijn bedrijf maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met mijn website privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje en het woord ‘veilig’ voor de URL. De website wordt gehost bij WPXhosting. Gegevens die jij achterlaat op mijn website zijn opgeslagen op de servers van WPXhosting. Backups van de website staan opgeslagen via mijn eigen voorzieningen, ook beveiligd.


Mijn computer is met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd tegen ongewenst bezoek.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op. Ook andere feedback op dit gebied is van harte welkom.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

De verzameling van deze persoonsgegevens voert voort uit het contract dat we samen zijn aangegaan als je je aanmeldt of inschrijft voor een gratis of een betaald programma of het afnemen van andere diensten of producten. Zonder deze gegevens kan ik mijn diensten niet verrichten.


Je hebt altijd het recht op inzage, rectificatie of wissen van je gegevens (onder meer via de link die via het mailprogramma Mailchimp bij iedere mailing aan je toegestuurd wordt). Lukt het niet via deze instellingen of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur mij dan een gespecificeerd verzoek.


Klopt er iets niet, wil je je gegevens inkijken of laten verwijderen?

Neem contact op en ik maak het snel voor je in orde. Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Eventuele wijzigingen op deze website kunnen leiden tot wijzigingen in deze Privacyverklaring. Ik raad je daarom aan deze Privacyverklaring regelmatig nog eens te lezen.


De Luie Boeddhist is een eenpersoonszaak van Hans van Zanten, ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel sinds 1996 onder nummer 08068177. De Luie Boeddhist is gevestigd aan Dillenburg 100, 6865 HM Doorwerth.

Mail: klik hier

Versie: 24 jan 2023

>
Success message!
Warning message!
Error message!