Wat is jouw favoriete meditatieplek?

Hans van Zanten | Leestijd: minuten

augustus 13, 2020

Blog Basis zonder sidebar
  • Home
  • >
  • Blog
  • >
  • Wat is jouw favoriete meditatieplek?

Wat is jouw favoriete meditatieplek?

Vandaag wat anders dan anders. Nu de temperatuur wat gaat zakken verheug ik mij op mijn wandelingen hier door de bossen. Ik heb daar verschillende plekken, meestal met een bankje, om rustig in stilte te zitten. Van een paar heb ik hieronder foto's staan.

Soms oefen ik mij om juist niet in de stilte te gaan zitten maar in de drukte, bijvoorbeeld in het station of bij de markt. Dat zijn mindtrainingen om geconcentreerd te blijven en me niet te laten afleiden. Meestal lukt dat maar kort, zo'n held ben ik niet. Ik wil ermee zeggen dat je zo je eigen plekken kunt vinden en ermee kunt experimenteren voor verschillende doeleinden.

Heb jij ook je favoriete plekken en er een foto van? Ik zou het leuk vinden als je die met mij wilt delen en toestemming geeft om ze op deze website te zetten. Dat zou zomaar een pagina vol mooie meditatieplekken kunnen worden. Ik ben benieuwd en bedankt alvast.

 mijn meditatieplek doorwerth

Dit bankje is bij veel mensen favoriet. Het staat achter kasteel Doorwerth en net genoeg van het pad af om rustig te zitten. Mooi om hier de uiterwaarden elke dag een ander gezicht te zien hebben. Eigenlijk is het juist géén mooi weer bankje, dan is het altijd onbezet.

mijn meditatiebankje bij Duno

Dit is mijn meest favoriete plek. Ik neem dan de Italiaanse weg door het bos naar beneden. Onderaan links, een beetje verscholen staat een bankje dat dit uitzicht heeft. Doet mij altijd weer denken aan de geest als  het spiegelend oppervlak van een windstil meer

meditatie in de uiterwaarden

Zit ik diep verzonken op een steen langs de oever van de IJssel bij Zutphen, wordt ik opgeschrikt door een bekend geluid. Beetje een zoekplaatje met veel verwarring. Weerspiegeling van een onrustige geest.

meditatieplek in Flevopark

Weer een meer, maar dan in Amsterdam, Flevopark. Hier kan ik ook uren zitten met zwanen en reigers. In het huis is (of was) een likeurstokerij met terras. De verleiding is dan groot en soms goed om bewust aan toe te geven.

Verstopte meditatieplek Vondelpark

Voor wie het weet te vinden zijn er in het Vondelpark een paar meditatie plekken die de combinatie bieden van drukte met rust. Onze vriendin Anneke weet die te vinden!

De Wodanseiken bij Doorwerth. Met grafheuvels de favoriete plek voor kunstenaars van de Oosterbeekse school. Door de week prachtige stilte tegen het geruis van de snelweg.

Zo, dat was het voor vandaag. Morgen de kleinkinderen in huis, dat is een andere challenge! Zaterdag verder met ShiNe ofwel zitmeditatie. Namu Amida Butsu. Orgyen Dhonden / Hans van Zanten

​De wereld telt op dit moment 8 miljard mensen en zal naar verwachting naar 10 miljard groeien. Hebben we dan wel genoeg

verder lezen

Gezonde spirituele ontwikkeling Een gezonde spirituele ontwikkeling is pas mogelijk met een geaarde persoonlijkheid. Zonder grond wordt spiritualiteit zweverig, illusoir en blijft ze

verder lezen
Geoptimaliseerd door Optimole
>
Success message!
Warning message!
Error message!