Cursus Overzicht

Basic Boeddha Leeshoek

Een bibliotheek vol artikelen, 5 meditatie cursussen met tekst, video en audio. Exclusief voor wie graag verder wil komen met mediteren en zich interesseert in Boeddhisme. Veel leesplezier!

Ik weet het, voor veel mensen is 10 minuten stil zitten al een hele opgave, tenzij je lekker lui mag zijn aan de Costa's. Wil je toch mediteren, dan helpen deze korte video's je wellicht. Laat het me weten.

Video

4 lessen

Pech! De video's van dit jaar zijn spoorloos. Big Mind zet me op het verkeerde been. Toch een kleine troost: de teksten van de video's uit 2020 zijn hier nog wel te lezen.

Video/Tekst

4 lessen

Vrijwel alle oude video's zijn weer terecht. Voorzover er video's ontbreken: de teksten van de uit 2021 zijn hier nog wel te lezen.

Hier vind je de meditaties die we al jaren op de dinsdagavond doen in de oude dorpskerk in Rheden.

Video/Tekst

10 lessen

Dit zijn de meditaties en artikelen die samen de meditaties weergeven die de meditatiekring in Rheden heeft gedaan in 2022. Samen een uitstekende gelegenheid je meditaties te blijven doen.

Tekst

74 lessen

In het najaar van 2022 hebben we 10 avonden gemediteerd in de Oude Kerk in Rheden. Deze meditaties vind je hier uitgeschreven. Erbij of erna mediteren kun je zelf invullen. Deze series van 10 doen we in het voorjaar en in het najaar, inmiddels voor het 7de jaar.

Tekst

41 lessen

Dit voorjaar 2023 namen 13 mensen deel aan de meditatie op dinsdagavond in Rheden. Je leest hier de notities van Hans die hij voor deze avonden gebruikte. De rode lijn achter de avonden zijn onderwerpen uit het Boek van Leven en Sterven van Sogyal Rinpoche.

Tekst

39 lessen


Dagend Inzicht Online

Tweemaal per jaar een live streaming van 12 avonden. Meditatie met inleiding en gelegenheid vragen te stellen en wellicht antwoorden te krijgen. Mogelijk via Zoom. De voorbereiding is in volle gang. Ik begin naar verwacht in januari 2024.

Deze twee cursussen in één pakket nog verkrijgbaar tot eind 2023

Eerste jaar

Tekst

Tekst

Leren mediteren is meer dan kennis opdoen. Het is ook zitten, zitten en nog eens zitten. Maar dan wel met een juist begrip. Hoe en waarom vertelt mijn voormalige tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche in 'Visie in Meditatie', dé cursus voor wie serieus met mediteren wil beginnen.

20 Lessons - Eenvoudig

Eerste jaar

Tekst

Tekst

Dit is het vervolg op Visie in Meditatie. 20 meditaties die je leren de stilte in te gaan en afleidingen te herkennen en op te lossen. Geen video's meestal, maar teksten en soms audio.

27 Lessons - Intermediate

>
Success message!
Warning message!
Error message!