Alle Cursussen

Better stuff

Tekst

Tekst

Leren mediteren is meer dan kennis opdoen. Het is ook zitten, zitten en nog eens zitten. Maar dan wel met een juist begrip. Hoe en waarom vertelt mijn voormalige tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche in 'Visie in Meditatie', dé klassieker voor wie serieus met mediteren wil beginnen.

17 Lessons - Eenvoudig

Good stuff

Video/Tekst

Video/Tekst

Ga je mediteren uit een bevlieging? Dat is meestal zonde van je tijd. Stel vragen bij je motivatie. Vraag je af wat je wilt bereiken. Deze cursus helpt je daarbij. Je krijgt ook instructies om goed te beginnen.

Neem de tijd om te lezen, en over een tijdje om te luisteren. Blijf daarna in alle rust even mediteren om e.e.a. te laten indalen.

De meditaties in deze cursus zijn beproefd in de meditatiekring in Rheden. Succes ermee.

44 Lessons - Intermediate

Good stuff

Tekst

Tekst

Wij worden op vele manieren door ons denken en voelen om de tuin geleid. De werkelijkheid is meestal niet zoals we denken dat die is. Dus botsen we nogal eens, zowel uiterlijk als innerlijk. Dat doet pijn en geeft ongemak. Deze meditatiecursus laat daar licht op schijnen en helpt je schijn van werkelijkheid te onderscheiden. Met onder andere gemoedsrust als beloning..

Neem de tijd om te lezen, en over een tijdje om te luisteren. Blijf daarna in alle rust even mediteren om e.e.a. te laten indalen. Succes.

41 Lessons - Intermediate

Good stuff

Video/Tekst

Video/Tekst

Mystieke ervaring is vrijwel uit onze maatschappij verdwenen. Dat is jammer. Ze tilt ons boven onszelf uit naar een ongekend bevredigend niveau van zijn. Laat je in deze cursus leiden door onder andere de 7 stappen van Theresa van Avila..

Reserveer even wat tijd. De teksten vragen wel bezinning en meditatie. Niet echt geschikt voor onderweg in tram of trein.

41 Lessons - Intermediate

Good stuff

Video/Tekst

Video/Tekst

Ik noem Dzogchen de zen van Tibet. De kern is je openstellen voor de helderheid van geest die in jezelf aanwezig is en je voelen, denken en handelen in dienst daarvan te stellen. Een opgave die niet veel woorden nodig heeft maar wel veel mediteren. Ga maar doen.

De rode draad is de bestseller 'Het Boek van Leven en Sterven' van Sogyal Rinpoche.

41 Lessons - Intermediate

>
Success message!
Warning message!
Error message!